dinsdag 19 januari 2016

Recept: courgette gevuld met couscous

 

Ingrediënten:

- 150gr couscous
- 175ml kokend water
- 2 courgettes
- 2 (rode) uien
- 1 teentje knoflook
- 2 el olijfolie
- 2 rode paprika's (Of aubergine of tomaat)
- scheutje citroensap
- 50gr pijnboompitten
- feta (150gr) (Of kip of gehakt)
- 1 tl oregano
- peper en zout
- evt. peterselie

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180graden.

Laat de couscous wellen in het kokend water.

Hol de courgettes uit met een lepel, maar bewaar het vruchtvlees.
Blancheer de courgettes 2 min in een pan met kokend water.
Spoel ze af met koud water en laat uitlekken in een vergiet.

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn, verwarm de olijfolie en fruit de ui en knoflook 5min.
Snijd de paprika in kleine stukjes en hak het vruchtvlees van de courgette fijn.
Voeg de paprika en het vruchtvlees van de courgette toe aan het uienmengsel en bak goudbruin.
Breng op smaak met oregano, zout en peper.

Roer de couscous los met een vork en breng op smaak met olijfolie, zout, peper en citroensap.
Voeg de gebakken groente en de pijnboompitten toe, verkruimel de feta en roer door elkaar.

Schep de vulling in de courgettes, plaats deze in een ingevette ovenschaal en zet deze zo'n 10min in de oven.


Dit is een recept van "Lekker koken met Linda".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten