woensdag 19 maart 2014

Recept: Citroentaartje met bastognekoekjes bodem

Bron foto: website Herman den Blijker



 Ingrediënten citroentopping:
- 4 citroenen (sap en wat rasp)
- 180gr witte basterd suiker
- 3 eieren
- 5 eidooiers
- 75gr boter

Ingredienten bodem:
- 1 pak bastogne koekjes
- 150gr boter



Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng in een (steel)pan het citroensap en de citoenrasp met de basterdsuiker, eieren, eidooiers en 75 gr boter.
Breng het mengsel al kloppend met de garde aan de kook en laat 3 min. doorkoken.
Laat de gootsteen vollopen met koud water, zet de pan hierin en laat het geheel al kloppend afkoelen.

Maak de bastognekoekjes fijn.
Smelt 150gr boter en roer deze door de fijngemaakte bastognekoekjes.
Doe het kruim in een bakvorm en strijk met de bolle kant van een lepel aan tot een koekbodem.
Zet de bodem 10min. in de oven.

Als de bodem gaar is het citroenmengsel op de bodem gieten en in de koelkast zetten op te stijven.


Dit is een recept van Herman de Blijker (met dank aan zusje Narda).

4 opmerkingen:

  1. Lekker recept! Misschien een domme vraag, maar wat voor een bakvorm heb je gebruikt? Dat kan nl een boel uitmaken wat de dikte en baktijd van de bodem!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Boerderij Zinin19 maart 2014 om 22:57

      Ik heb altijd geleerd dat er geen domme vragen bestaan! Voor dit taartje heb ik een ronde springvorm gebruikt, niet de grootste die ik heb, maar één slag kleiner. Diameter?

      Verwijderen
  2. Kan je ook lemon curd erover doen in plaats van het zelfgemaakte citroengoedje?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kan je ook lemon curd erover doen in plaats van het zelfgemaakte citroengoedje?

    BeantwoordenVerwijderen