woensdag 11 september 2013

Recept: Rabarberjam met banaan en limoen













Ingrediënten:
- 1kg rabarber
- 1 pak gelei suiker
- 1 limoen
- 2 bananen
- 6 lege jampotjes


Bereiding:
Snij de steel van de rabarber in stukjes van 2cm. Kook de rabarber met de geleisuiker (verhoudingen zie verpakking) en heeeeel weinig water. Terwijl je af en toe in de pan met rabarber roert, rasp je de schil van de limoen en pers je deze uit. Ook prak je alvast de 2 bananen fijn.
Als de rabarber uit elkaar is gevallen in draden, is deze klaar en kan de pan van het vuur
.
Dan voeg je de schil en het sap van de limoen toe, evenals de bananenprak. Goed doorroeren.
Vul de jampotjes met de nog warme jam, zet deze op de kop en laat ze afkoelen.
In de koelkast bewaren, als de jam voor die tijd niet al op is.....
 
Op!

Dit is een recept van mijn lieve mama (en de foto is van vriendin Barbera)


3 opmerkingen:

  1. Lang leve Google; ik zocht een recept voor rabarberjam-met-banaan, i.v.m. mega-rabarber-oogst en kwam hier terecht. Vanmorgen gemaakt en hij is inderdaad heerlijk! Dank voor het delen!
    Groetjes, Daniëlle

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk dat je na het proeven van de jam nog even terug komt om een reactie achter te laten Daniëlle!
      Wij hadden helaas een tegenvallende oogst dit jaar, maar ik moest en zou ook dit jaar een voorraad van deze jam maken, dus nu heb ik maar rabarber gekocht...

      Verwijderen
  2. De jam is verrukkelijk. Ik wil nog meer maken maar ik vraag mij af of het misschien beter is dat de geprakte bananen meekoken ivm de houdbaarheid. Of is de rabarberjam zoals in het recept ook lang houdhaar?

    BeantwoordenVerwijderen